Delhaize en Unilever blijven modder smijten

De levensmiddelentwist tussen Unilever en supermarktketen Delhaize lijkt uit te lopen op een ware oorlog. Producent Unilever heeft woensdag hard teruggeslagen nadat de Belgische supermarktketen zo’n driehonderd artikelen van het Brits-Nederlandse concern uit zijn schappen weert. Unilever riep woensdag met grote krantenadvertenties Belgische consumenten op de winkels van Delhaize te mijden en in andere supermarkten te winkelen, omdat daar de producten van het levensmiddelenconcern nog wel verkrijgbaar zijn. Dat meldt de Telegraaf donderdag.

“Gelukkig vindt u onze producten wel volop in de rekken bij de andere supermarkten”, zo schrijft het Brits-Nederlandse concern in een paginagrote oproep in de kranten van onze zuiderburen. Delhaize besloot eerder deze week de bestellingen voor merken als Knorr, Sun, Dove en nog tientallen andere producten stop te zetten na een ruzie over de prijs en de invloed op de schappen. Ook Delhaize voert de strijd op en wijst klanten in de winkels op alternatieven voor de ontbrekende Unilever-produkten.

Harry Brouwer, topman van Unilever Benelux liet gisteren weten ervan uit te gaan dat het conflict zeker is opgelost voor hij op 1 april de hoogste baas voor Unilever Duitsland wordt. “Maar ik hoop er natuurlijk veel eerder uit te zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!