'Biologisch nog steeds te duur'

De prijsverschillen tussen biologische en gangbare producten blijven groot. De kloof tussen beiden wordt niet kleiner, maar neemt zelfs toe, blijkt uit onderzoek van Biofood Magazine, aldus het Agrarisch Dagblad.

Biologisch vlees is soms twee keer zo duur als gangbaar vlees. Maar ook in uien is een groot verschil. Een kilo gangbare uien van de Albert Heijn kost 0,79 euro, de biologische variant van de Albert Heijn kost 1,45 euro en bij de natuurvoedingswinkel kost een kilo uien 1,49 euro.

Bij onderzoek in 2003 werd een prijsafstand van 52 procent gemeten tussen gangbaar en AH-Bio en 83 procent tussen gangbaar en de natuurvoedingswinkel. In 2009 is het prijsverschil respectievelijk 49 en 95 procent.

De trend is een flinke belemmering voor de ontwikkeling van de biologische markt, stelt Biofood Magazine. ‘Biologisch zou maximaal twintig procent duurder mogen zijn dan gangbaar’, concludeert het vakblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!