Hans Anders voor de rechter

Hans Anders verschijnt vandaag voor de rechtbank in Dordrecht. De achttien franchisenemers van de opticienketen willen niet werken onder de nieuwe formule. Zij eisen via de rechter duidelijkheid over hun toekomst.

De retailer maakte in juli 2007 wereldkundig aan een nieuwe formule te gaan werken. Hans Anders zag binnen het plan geen rol weggelegd voor de franchisetak. Lopende huurcontracten kunnen worden uitgediend, maar geen van de achttien opticiens wil volgens de nieuwe marketingstrategie werken.

“Het werk wordt inhoudelijk uitgekleed. Alles wat mijn cliënten hebben opgebouwd gaat naar de knoppen”, zegt advocaat Aart Henket, die de franchisenemers vertegenwoordigt, tegenover het Algemeen Dagblad. “Zo bepaalt een computer voortaan de glaskeuze en worden glazen niet meer in de winkel geslepen.” Franchisenemer Henk Christians, van een Hans Anders-winkel in Schijndel, omschrijft de nieuwe formule als ‘gemakkelijk en snel een redelijk brilletje verkopen’.

Het bestuur van de opticienketen weigert te praten over een regeling met de ondernemers als groep. Volgens Christians ‘onbegrijpelijk’. “Het is een raadsel waarom we per se individueel moeten komen praten, terwijl we altijd als groep zijn behandeld.”

Wat individueel wordt afgesproken, mag niet worden besproken; de franchisenemers hebben geheimhoudingsplicht. Henket: “Als je het roer omgooit, moet er worden overlegd. Dat gebeurt niet. De organisatie zegt simpelweg; zo gaan wij verder en je hebt het maar te accepteren.”

Hans Anders wilde gisteren niet reageren, meldt het Algemeen Dagblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!