Hornbach betaalde jarenlang te weinig

Doe-het-zelfketen Hornbach heeft jarenlang een deel van het salaris van haar personeel niet uitbetaald. De medewerkers misten het geld niet. FNV Bondgenoten ontdekte na een algemene vraag van een Hornbach-medewerker per toeval dat er wat mis was.

Van de in totaal 850 medewerkers van de formule in Nederland kunnen 260 van hen rekenen op een flinke nabetaling van hun loon. Gemiddeld hebben ze zo'n dertienhonderd euro per persoon aan salaris tegoed. Het is een optelsom van jaarlijkse verhogingen die ze nooit hebben ontvangen. Door een fout in het computersysteem werden deze niet verrekend.

Omdat de Hornbach royaal boven de minimum-CAO betaalde viel niemand de fout op, totdat FNV Bondgenoten in Groningen een vraag kreeg over het salaris in de Hornbachvestiging in de stad. Ze legden de salarisstrookjes naast de CAO-voorwaarden en kwamen zo tot deze conclusie.

Volgens de FNV is er geen schuldige aan te wijzen en heeft Hornbach de zaak goed opgepakt. Het geld wordt in de betaling van mei aan het personeel uitgekeerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!