Pinpasfraude is verdubbeld

De schade als gevolg van pinpasfraude, het zogenoemde skimmen, is vorig jaar ruim verdubbeld tot 31 miljoen euro. Onder druk van politiek Den Haag en de bezorgde detailhandel, die vreest voor imagoschade aan het elektronisch betalen, hebben de banken dit bedrag openbaar gemaakt. Dat meldt De Telegraaf maandag.

De fraudeurs weten steeds weer nieuwe trucs te bedenken om veiligheidsmaatregelen te omzeilen. Toen banken hun geldautomaten beter gingen beveiligen, verlegden de criminelen hun werkterrein naar pinapparaten in winkels. En de laatste trend is fraude bij onbemande betaalautomaten, zoals die op de NS-stations.

Een andere reden dat skimmen juist in ons land oprukt, is dat het ten opzichte van andere Europese landen achterloopt bij het vervangen van de aloude magneetstrip in pinpasjes door de veel veiliger EMV-chip. Enkele jaren terug is afgesproken dat de gemakkelijk te kopiëren magneetstrip in Nederland in principe tot eind 2013 blijft bestaan. Andere landen gaan twee jaar eerder over op de EMV-chip.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!