Betaalpas te modern voor buitenland

De nieuwe Nederlandse betaalpassen met chip werken niet altijd in het buitenland. Geld- en betaalautomaten die niet op de nieuwe chip zijn ingesteld spuwen de pas uit. Het probleem speelt nu nog vooral bij de ING Bank. Door de fusie met de Postbank krijgen de negen miljoen klanten in snel tempo een nieuwe bankpas. "Op die pas zit een EMV-chip, de nieuwe Europese betalingsstandaard", verklaart een woordvoerster van ING Bank.

Niet alle banken en bedrijven in Europa hebben hun apparatuur al geschikt gemaakt voor die nieuwe chip. Daarom herkennen sommige automaten de nieuwe pas niet. "We kennen het probleem", meldt de ING-woordvoerster. "Binnenkort zetten we op onze website zoveel mogelijk informatie over waar de passen wel en niet werken. Ook geven we tips over wat onze klanten het beste kunnen doen als ze naar het buitenland gaan.’’

Ook de Nederlandse Vereniging van Banken kent het probleem. "Het speelt incidenteel in Europa. Er zijn geen landen die er uitspringen. Als het pasje bij de ene geldautomaat niet werkt moet je de automaat van een andere bank proberen", zo geeft een woordvoerder van de NVB als tip. Van een aantal lande, zoals Bangladesh en Costa Rica is bekend dat de nieuwe pas daar niet werkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!