Arcandor in gesprek met Metro over fusie

Het Duitse warenhuis- en reisconcern Arcandor is in gesprek met branchegenoot Metro over een mogelijke fusie. Dat zei een woordvoerder van Arcandor zondag tegenover verscheidene internationale media. Volgens hem moet het bedrijf uitstel van betaling aanvragen als er geen oplossing komt.

Besprekingen tussen de twee zijn een voorwaarde van de Duitse regering om Arcandor eventueel te hulp te snellen met overheidsgeld. Het moederbedrijf achter warenhuisketen KarstadtQuelle en reisorganisatie Thomas Cook verkeert in grote financiële problemen en dreigt ten onder te gaan. Arcandor, dat 50 duizend werknemers heeft, bezit in Berlijn het fameuze Kaufhaus des Westens (KaDeWe). Dat is het grootste warenhuis op het Europese vasteland. In 2007 vierde KaDeWe het honderdjarig bestaan.

Vrijdag vroeg Arcandor de Duitse overheid om een noodkrediet van 437 miljoen euro om een faillissement te voorkomen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet echter doorschemeren dat het bedrijf hier niet op kan rekenen. Een overheidscommissie zal zich maandag naar verwachting over het verzoek van Arcandor buigen.

De fusie-onderhandelingen zouden op initiatief van Metro gehouden worden. Topman Eckhard Cordes van Metro zei zondag tegenover de krant Bild dat een fusie zou leiden tot een sluiting van ongeveer veertig winkels in totaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!