Non-food drukt detailhandel in de min

De detailhandel heeft in april bijna drie procent minder omzet behaald dan in dezelfde periode het jaar ervoor. De omzetafname kwam geheel voor rekening van een volumekrimp; de prijzen bleven nagenoeg gelijk. De samenstelling van koopdagen was in april iets gunstiger dan een jaar eerder. Na correctie voor dit effect was de omzet ongeveer vier procent lager, zo blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Winkels in non-foodartikelen boekten een fors omzetverlies in april. Zij zetten ruim vijf procent minder om dan in dezelfde maand van 2008. Deze omzetafname ligt in lijn met die in het eerste kwartaal van dit jaar. Binnen de non-foodsector waren het vooral de winkels in consumentenelektronica en de winkels in woninginrichting die in april minder omzet hadden dan een jaar eerder. De omzetkrimp in deze branches liep in de dubbele cijfers.

Winkels in voedings- en genotmiddelen boekten juist fors meer omzet in april. De groei in deze winkels kwam uit op bijna zeven procent. De omzet werd positief beïnvloed doordat Pasen dit jaar in april viel en vorig jaar in maart.

Binnen de foodbranche behaalden supermarkten de hoogste omzetgroei. De speciaalzaken hadden juist iets minder omzet dan een jaar eerder. Tankstations boekten ruim vijftien procent minder omzet dan een jaar eerder. Dit kwam vrijwel geheel door lagere brandstofprijzen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!