Bankiers zoeken werk bij McDonald’s

McDonald’s ontvangt in Groot-Brittannië dagelijks duizenden sollicitatiebrieven, waaronder veel brieven van mensen met een achtergrond in de financiële sector. De fastfoodketen heeft door de oplopende werkloosheidscijfers de werknemers voor het kiezen, meldt FEM Business.

Het aantal werklozen in Groot-Brittannië loopt nog steeds op. Vandaag worden er cijfers gepresenteerd die naar verwachting rond de drie miljoen zal liggen. McDonald’s vaart er wel bij, schrijft The Daily Mail.

Dagelijks wordt de fastfoodketen overspoeld met meer dan 2200 sollicitatiebrieven. “Gezien de werkloosheid is het niet verrassend dat we duizenden aanmeldingen per dag krijgen”, zegt senior vicepresident David Fairhurst van McDonald’s UK en Noord-Europa. Verwonderlijk is wel dat het niet alleen maar jongeren of pas afgestudeerden zijn solliciteren. Vorige maand kreeg het concern voor de vacature van trainee-manager namelijk 305 aanmeldingen van onder andere voormalig onderwijzers en oud-bankiers.

Dat beeld toont aan dat in crisistijd vooroordelen overboord worden gegooid. Werklozen zijn wanhopig op zoek naar een baan en inkomen, dat zelfs de ‘McJob’s’ zijn gewild. Want het Oxford English Dictionary omschrift een baan bij McDonald’s nog altijd als een ‘weinig prikkelde baan met weinig vooruitzichten’.

McDonald’s heeft vooralsnog weinig last van de credit crunch. De fastfoodketen neemt dagelijks 140 mensen aan om burgers om te draaien, friet te bakken, klanten te bedienen en om de restaurants te runnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!