Specsavers wint geding tegen Hans Anders

Specsavers mag in advertenties de medewerkers van opticienketen Hans Anders ongediplomeerd noemen. Dit heeft de voorzieningenrechter donderdag bepaald in een kort geding dat Hans Anders tegen Specsavers had aangespannen, zo meldt de Telegraaf vrijdag.

Onder het motto 'Anders dan Hans' verkondigt de Britse brillenwinkel Specsavers afgelopen maanden in paginagrote advertenties dat de helft van de verkopers in de winkels van Hans Anders geen mbo- of hbo-diploma op zak heeft, terwijl ze bij Specsavers allemaal gediplomeerd zijn. Hans Anders vindt dat de medewerkers en de winkelketen hiermee belachelijk worden gemaakt en dat er sprake is van ongeoorloofd vergelijkende reclame. Bovendien verzwijgt Specsavers dat de Hans Anders-medewerkers een interne opleiding krijgen. Maar volgens de rechter is er niets mis met de advertenties.

Specsavers is erg blij met de uitspraak: “We zijn al enkele jaren bezig om het beroep van opticien in Nederland erkend te krijgen. Dit sterkt ons in ons streven”, aldus directeur Reidar Bakker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!