FNV en Mitex blijven ruziën over cao

Vakbond FNV Bondgenoten en brancheorganisatie voor de modedetailhandel CBW-Mitex liggen nog steeds met elkaar overhoop over een nieuwe cao. Aanleiding is de mededeling van Mitex dat er op dit moment geen eindbod komt voor een cao mode en sport.

Bestuurder Ron Peters kreeg echter vrijdag nog bericht dat er deze week een nieuw eindbod zou komen voor een cao in de branche, maar maandagmiddag liet de organisatie Peters weten dat dit toch niet het geval is. Paul te Grotenhuis legt namens brancheorganisatie Mitex uit: "We zijn tot de conclusie gekomen dat we door de huidige marktomstandigheden op dit moment geen maatregelen kunnen nemen die leiden tot kostenverhoging voor de ondernemer."

Peters vindt de opstelling van de brancheorganisatie onbegrijpelijk. “Er is afgesproken in het centraal akkoord tussen vakorganisaties en het kabinet dat er koopkrachtbehoud zou zijn. Mitex houdt zich niet aan die afspraak, want de werknemers in de mode hebben er al sinds 2008 niets meer bijgekregen.” 

Tijd voor actie, aldus de vakbond. “In elk geval schrijf ik eerst een pamflet aan de achterban”, aldus Peters. “De eerste actie die we gaan voeren zal waarschijnlijk plaatsvinden op het fusiecongres van CBW-Mitex, volgende week. Dan geven we CBW een complimentje, want CBW heeft zich wel aan de afspraak gehouden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!