‘Elke maand een nieuwe SVEA-vestiging openen’

Grando Retail lanceert een nieuwe keukenformule gericht op het lagere segment. De franchiseketen SVEA wil de strijd aanbinden met IKEA en Kvik, zo is te lezen in een interview met Roland van Pelt, algemeen directeur van Grando Retail, in RetailTrends.

Van Pelt laat weten dat SVEA, dat en half jaar geleden zijn eerst vestiging opende, zich richt op keukens tot zevenduizend euro.

Hoe zwaar is het op het moment in de keukenbranche?
“Er is veel aan de hand. Vooral de kleintjes vallen bij bosjes om. Bijna elke dag gaat een kleine, zelfstandige keukenzaak failliet. We staan aan de vooravond van een grote sanering, niet alleen in de keuken-, ook in de wonenbranche. Ik was onlangs in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. Er staan daar op het moment drie tot vier panden leeg, terwijl dat een van de beste pleinen van Nederland is. Ook Grando ontkomt niet aan deze teruggang, maar gelukkig hebben we nog een goedgevulde orderportefeuille uit 2008. Als ik een schatting moet maken, denk ik dat we in 2009 vijf à tien procent minder zullen draaien dan vorig jaar, vooral door het inzakken van de huizenmarkt. Daar profiteren we overigens ook van, omdat veel mensen besluiten niet te verhuizen maar te verbouwen.”

Het volledige interview is te lezen in het juninummer van RetailTrends.
Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier
U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!