Specsavers opent honderdste 'winkel'

Optiekketen Specsavers heeft maandag in Madurodam zijn honderdste Nederlandse winkel geopend. Een kleintje, maar zeker niet de laatste. Het bedrijf wil de komende jaren in Nederland nog 35 nieuwe winkels openen. Daarmee komt het totaal op 135.

Oprichtster van de brillenketen Mary Perkins was aanwezig bij de opening. Samen met haar echtgenoot Doug richtte ze 25 jaar geleden Specsavers op, de brillenprijsvechter die in een groot deel van Europa razendsnel groeit. “Alleen al in Groot-Brittannië openen we veertig à vijftig winkels per jaar.”

Het familiebedrijf heeft inmiddels zo’n 1400 winkels in Groot-Brittannië, Ierland, Nederland, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland. Perkins moet eerlijk bekennen dat ze ooit het idee had dat de rek er met 350 à 400 Britse winkels wel een beetje uit zou zijn. Dat bleek een misvatting. Neem Nederland. Tien jaar geleden startte Specsavers drie winkels, inmiddels zijn het er honderd.

De crisis lijkt Specsavers bovendien een handje te helpen. Die jaagt klanten met drommen de Specsavers in. Zo rapporteerde het bedrijf kort geleden een bijna 18 procent hogere omzet in Nederland. Van maart 2008 tot en met februari 2009 steeg deze van 62 naar 73 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!