Oilily krijgt weer vorm

Oilily komt in najaar 2010 weer op de markt met een kinder- en babycollectie. Het ontwerp van de kindercollectie is in handen van Brechtje Olsthoorn, eigenaar van kindermodemerk Room Seven. Zij is tevens de dochter van de oprichters van Oilily, Willem en Marieke Olsthoorn.

Na het faillissement in mei kocht het echtpaar Olsthoorn de merkrechten terug en richtte een nieuw bedrijf op. Sindsdien staan drie van hun vier kinderen aan het roer. Het echtpaar zelf, dat Oilily in de jaren 70 ontwikkelde, vervult achter de schermen een adviserende rol als commissaris. Het merk opereert voorlopig vanuit het Oilily pand aan de Egelskoog in Alkmaar.

Voor het ontwerpen van een nieuwe vrouwencollectie is ontwerpster Wilma de Groot in de arm genomen. Wanneer die lijn op de markt komt, is nog niet bekend. Geert Olsthoorn, verantwoordelijk voor de zakelijke leiding van het bedrijf, wil daar de tijd voor nemen. Voorts zoekt het bedrijf nog naar ontwerpers die kunnen worden ingezet voor de dessins en voor de jeanscollectie.

De verkoop van tassen, cosmetica en schoolspullen blijft doorgaan. De licentie hiervan is in handen van Colorful Licenses, zodat dit gedeelte van het merk gevrijwaard bleef van het faillissement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!