Britney maakt reclame van videoclip

De nieuwe videoclip van Britney Spears is één grote reclame voor het door haar gepromote modemerk Candies. Hiermee gaat de zangeres weer een stap verder in de samenwerkingen tussen muziek en commercie.

De video voor de nieuwe single Radar draait om een flirt die het popidool heeft met een knappe polospeler. In de video draagt Spears kleding, schoenen en accessoires van het tienermerk Candies. Het thema van de videoclip wordt vervolgens gebruikt in de reclamecampagne van het merk en voor promotiemateriaal in de winkels.

Het inhuren van artiesten voor commercials wordt al veel langer gedaan. In de jaren 80 was Pepsi een van de pioniers hierin door de onlangs overleden Michael Jackson te strikken voor een reclamecampagne. Inmiddels kijkt niemand meer op van een bekendheid meer of minder in het reclameblok.

Toen de inkomsten uit albumverkopen daalden door de opkomst van gratis downloades, gingen artiesten steeds meer kijken naar alternatieve bronnen van inkomsten. Door van haar videoclip in feite een reclamespotje te maken, zet Spears een nieuwe stap in de samenwerking tussen artiesten en bedrijven. Hoeveel geld er met de overeenkomst tussen Spears en Candies is gemoeid, is niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!