V&D weer in gesprek met vakbonden

De onderhandelingen tussen warenhuisketen V&D en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie zijn woensdag hervat. De partijen zijn in open overleg waardoor de impasse over de cao zou moeten worden opgelost, aldus dagblad Trouw.

De directie van de retailer had het personeel gevraagd af te zien van een eerder toegezegde loonsverhoging. Dit verzoek is tijdelijk stopgezet, melden de partijen in een gezamenlijke verklaring. Het is de bedoeling dat er vrijdag een akkoord wordt getekend. Pas na dat overleg worden nadere mededelingen gedaan. Bij V&D werken zo'n twaalfduizend mensen.

De cao-onderhandelingen zitten al een tijd muurvast. De warenhuisketen beweert dat ontslagen onvermijdelijk zijn als de afgesproken loonsverhoging van 3,3 procent niet wordt geschrapt. Een enquête wees uit dat 63 procent van de werknemers de cao best open wil breken, om het bedrijf uit de brand te helpen. De vakbonden doen hier echter niet aan mee en spreken van intimidatie en 'een drukmiddel waar we niet gevoelig voor zijn'.

Dinsdag bevestigden de bonden dat ze een kort geding aanspannen en er een concept-dagvaarding naar de rechtbank is gestuurd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!