AH to go weert Marokkaans personeel

Een aantal vestigingen van Albert Heijn to go op treinstations wil geen medewerkers van Marokkaanse afkomst. Dat blijkt volgens het Algemeen Dagblad uit een intern overzicht van de afdeling personeelszaken.

‘Geen Marokkanen’, staat er volgens de krant vetgedrukt achter de filialen Amsterdam-Westtunnel, Amsterdam Lelylaan en Den Haag Centraal Station. Personeelszaken vroeg enkele weken geleden per mail aan 31 kleine Albert Heijn-winkels op stations wanneer extra personeel nodig is. De filiaalmanagers konden vervolgens aangeven 'of deze nog klopt'. Vanuit een van de filialen kreeg personeelszaken dezelfde ochtend het verzoek: ‘Dringend! Geen Marokkanen!’

Het hoofdkantoor van Albert Heijn zegt ‘ontzettend geschrokken’ te zijn en heeft exploitant Servex op het matje geroepen. De NS biedt zijn excuses aan, ‘aan een ieder die het aangaat’. Volgens een AH-woordvoerster Buining is het ‘een raadsel’ waarom een aantal AH to go-winkels Marokkanen wil weren. “Wij hebben medewerkers uit wel honderd verschillende culturen in dienst. Onderscheid naar etnische afkomst tolereren wij niet.”

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!