‘Primeur voor Zwolse retail’

Retailers in het Zwolse winkelcentrum Diezerpoort beginnen per 1 januari 2010 een eigen ondernemersfonds. Hiermee kunnen gezamenlijke acties worden gefinancierd, zomeldt de regionale krant De Stentor donderdag.

Volgens Erwin van der Worp, voorzitter van Ondernemersvereniging Diezerpoort, gaat het om een landelijke primeur. "Het is al op meer plaatsen in Nederland geprobeerd, maar nog nergens gelukt", aldus Van der Worp, die zelf een winkel met kunstenaarsbenodigdheden en lijstenmakerij heeft.

Cruciaal punt is dat er een meerderheid in personen is die voor het plan stemt. Dat gebeurt officieel met gesloten enveloppen bij de notaris. De stemming voor de Diezerpoort vindt dit najaar plaats. Van der Worp heeft er alle vertrouwen in dat alle ondernemers mee doen.

Hij rekent erop dat als het fonds er komt er structureel zo’n vijftigduizend euro jaarlijks beschikbaar is om het winkelgebied aantrekkelijker te maken. Het incasseren van dit geld gebeurt door de gemeente Zwolle en de hoogte van de bijdrage per ondernemer wordt bepaald aan de hand van de WOZ-waarde van het bedrijfspand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!