‘Rechtszaak tegen exploitant AH to go’

Het Bureau Discriminatiezaken in de regio Den Haag begint bij de Commissie Gelijke Behandeling een zaak tegen NS-dochter Servex. Bovendien overweegt het aangifte van discriminatie tegen de onderneming te doen. Dat zei Gert Jan Ankoné, de directeur van het bureau donderdag, aldus Nu.nl.

Servex exploiteert winkels op treinstations, waaronder AH to go. Enkele filialen van die keten zouden vorige maand bij de personeelsafdeling hebben aangegeven geen Marokkaanse Nederlanders in dienst te willen nemen. Op een lijst van welke filialen extra mensen nodig hebben, zou bij sommige 'geen Marokkanen' staan. Deze liggen in Amsterdam en Den Haag.

Een woordvoerder van Servex liet weten dat het bedrijf maatregelen heeft genomen tegen het desbetreffende personeel. Welke dat zijn, wilde hij echter niet zeggen.

Hij stelde verder dat het jammer is dat het Bureau Discriminatiezaken naar de Commissie Gelijke Behandeling is gestapt in plaats van het gesprek met het bedrijf aan te gaan. De onderneming is daar volgens hem wel nog toe bereid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!