Topmannen Porsche stappen op

Topman Wendelin Wiedeking en financieel bestuurder Holger Härter van de Duitse sportautofabrikant Porsche zijn per direct opgestapt. Het vertrek van de bestuurders is het gevolg van de overnamestrijd tussen Porsche en Volkswagen. Dat maakte Porsche donderdag bekend.

Onder leiding van Wiedeking deed de sportautofabrikant de afgelopen jaren een mislukte poging om het veel grotere Volkswagen over te nemen, waarbij het bedrijf zich diep in de schulden stak. Het vertrek van de topmannen zal een bijdrage leveren aan het oplossen van de huidige situatie. Dat stelt de raad van commissarissen van de sportautofabrikant in een verklaring. Michael Macht zal Wiedeking opvolgen.

Porsche wil op korte termijn 5 miljard euro aan nieuw kapitaal aantrekken. In de verklaring zegt Porsche dat gepraat wordt met een investeringsmaatschappij uit Qatar over een deal. Het uiteindelijke doel is Porsche en Volkswagen samen te laten gaan.

Wiedeking, die eind 1992 aantrad bij het bedrijf, was de best betaalde manager van Duitsland. Van Porsche krijgt de topman nu een gouden handdruk van mee van 50 miljoen euro. De helft van “deze compensatie” zal hij volgens een verklaring in goede doelen steken. Ook zal de topman aan Porsche verbonden blijven als adviseur. Härter krijgt 12,5 miljoen euro.

In het jaar 2007/2008 haalde Porsche een omzet van 6,25 miljard euro. De winst bedroeg 1,2 miljard euro.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!