Viktor en Rolf krijgen modeprijs

Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf hebben gisteravond de Grand Seigneur ontvangen, de hoogste onderscheiding in Nederland op modegebied.

Volgens de jury is het duo van groot belang voor de Nederlandse modewereld. “Ze denken groot, groter, grootst, hebben in het buitenland de sterstatus bereikt en gaan onverminderd voort hun dromen te verwezenlijken”, aldus de jury.

“In Nederland is veel talent en er komt steeds meer erkenning voor dat talent. Tijdens de recent gehouden Mode Biënnale in Arnhem en tijdens de Fashion Week hebben we veel talent voorbij zien komen. Mode zit niet in ons DNA maar dat lijkt nu de goede kant op te gaan”, aldus het duo.

De ontwerpers waren in eerste instantie niet onmiddellijk gelukkig over de prijs. “We kregen bij de naam Grand Seigneur negentiende eeuwse associaties. We dachten ook aan een sigarenmerk of iets religieus, maar dat viel mee.”

Viktor & Rolf zijn zondag de eerste gasten in het VPRO-programma Zomergasten. Ze zijn dan drie uur lang te zien op Nederland 2 vanaf 20.15 uur.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!