Minstens veertig filialen Schlecker dicht

Drogisterijketen Schlecker sluit dit jaar veertig filialen in Nederland. De operatie is in volle gang. Er verdwijnen circa honderd banen. Schlecker Nederland kampt met een miljoenenverlies, zo meldt het Algemeen Dagblad maandag.

FNV Bondgenoten sluit niet uit dat zelfs meer filialen verdwijnen, zegt bestuurder Lucy Lamers. “Dat concluderen wij aan de hand van bezorgde telefoontjes uit het hele land. Via de verhuurders krijgt het personeel te horen dat er winkels dicht gaan, terwijl die filialen niet op ons lijstje stonden.”

Vakbond en het Duitse concern zijn eerder een sociaal plan overeengekomen in de vorm van schadevergoedingen, interne overplaatsingen en arbeidsbemiddeling. “De regelingen gelden niet voor het personeel dat nu te horen krijgt dat ook hun filiaal sluit. Kennelijk volgt een nieuwe reorganisatie”, zegt Lamers. Het hoofdkantoor in Haaften wil niet reageren op de sanering en verwijst door naar het hoofdkantoor in Duitsland.

Volgens een Duitse levensmiddelenkrant gaan wereldwijd circa vierduizend filialen van Schlecker dicht. Het betreft winkels met een jaaromzet minder dan 300 duizend euro. Daarnaast is Schlecker bezig met het opzetten van grote, zogeheten XL-filialen, in Duitsland. Niet duidelijk is of er ook dergelijke winkels in Nederland komen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!