Vleesbranche is stuntpraktijken met vlees zat

De Nederlandse vleesbranche is het gestunt met vlees in supermarkten beu. Brancheorganisatie COV wil dat supers vlees ‘voor een reële prijs’ aan de consument aanbieden, aldus Meat & Meal. Volgens de COV doet het stunten met vlees ‘geen recht aan de kwaliteit en aan de inspanningen van de gehele productieketen om tegemoet te komen aan de extra maatschappelijke eisen op het terrein van dierenwelzijn en duurzaamheid’.

Het voortdurend en langdurig stunten met varkensvlees de afgelopen maanden leidt er volgens de organisatie bovendien toe dat de marges oneerlijk worden verdeeld. De COV is bezorgd dat dit ten koste gaat van zaken als kwaliteit en innovatie en uiteindelijk de continuïteit van de gehele sector.

De Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders (NVV) legt de verantwoordelijkheid voor de onevenwichtige margeverdeling bij de supermarkten, maar ook bij de grotere internationale marktpartijen in de vleessector. Ook het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL) wijst in de richting van de vleessector. "Dit is onjuist en onterecht", vindt de COV.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!