'Nieuwe deeltijd-WW slecht voor mkb'

De nieuwe regeling voor deeltijd-WW pakt slecht uit voor kleine bedrijven. Dat stelt de koepel voor het midden- en kleinbedrijf MKB-Nederland dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. De koepel wil dat er daarom een uitzondering wordt gemaakt voor het midden- en kleinbedrijf. 

Volgens de nieuwe regeling kunnen bedrijven minder lang van deeltijd-WW gebruikmaken naarmate zij dit voor een groter percentage van hun werknemers aanvragen. Als een bedrijf voor vier van de zes werknemers deeltijd-WW aanvraagt, zit het onmiddellijk in de hoogste categorie en kan het voor die vier mensen maar negen maanden van de regeling gebruikmaken.

Een bedrijf met duizend werknemers dat voor 250 personen deeltijd-WW aanvraagt, kan maximaal, dus vijftien maanden, van de regeling gebruikmaken. ''Het kleine bedrijf legt een veel kleiner beslag op het budget van de regeling, maar mag er minder lang gebruik van maken'', schrijft MKB-Nederland in zijn brief. 

De ondernemersorganisatie verwacht dat de bouw en de detailhandel binnenkort een beroep zullen doen op de steun, doch MKB-Nederland verwacht dat de nieuwe regels kleine bedrijven ervan zullen weerhouden deeltijd-WW aan te vragen. MKB hoopt dat de Kamer Minister Donner van Sociale Zaken zal vragen de regels voor kleine bedrijven aan te passen.

Een woordvoerder van Donner stelt echter dat er bewust voor gekozen is de duur van de deeltijd-WW af te laten hangen van het percentage werknemers dat een werkgever van de regeling gebruik laat maken. Juist op deze manier krijgen alle bedrijven, groot en klein, volgens de minister verhoudingsgewijs evenveel steun.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!