Tipgeefster aanslag IKEA voor rechter

Er zou op 12 maart een aanslag gepleegd worden op de winkels aan de ArenA Boulevard en de IKEA-vestiging in Amsterdam Zuidoost. De tipgeefster van de aanslag staat vandaag voor de rechtbank in Rotterdam op verdenking van het doen van een valse bommelding en dreiging met een terroristisch misdrijf.

De vrouw zette op 11 maart de politie op scherp zette met een telefoontje over een dreigende aanslag in Amsterdam. De 48-jarige zou vanuit Brussel hebben gebeld met informatie over een mogelijke aanslag op woonwarenhuis IKEA en winkels aan de ArenA Boulevard. Begin mei werd ze aangehouden.

De rechtbank gaat nog niet inhoudelijk op de zaak in; het gaat om een zogeheten pro-formazitting. Wanneer de zaak wel inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

Naar aanleiding van de telefonische melding werden op 12 maart winkels aan de ArenA Boulevard en de vestiging van IKEA in Amsterdam Zuidoost ontruimd. Een dag later konden de winkels pas weer open, nadat het politieonderzoek geen bevestiging van de dreiging had opgeleverd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!