Koopgoot maakt geldlopers moedeloos

Autovrije winkelgebieden drijven geldtransporteur SecurCash tot wanhoop. Volgens het geldtransport bedrijf wordt bij de bouw van winkelcentra geen rekening gehouden met het risico op overvallen op geldlopers die pinautomaten bijvullen of geld ophalen bij winkels. “De maatschappij wil allerlei architectonische vindingen, maar wij moeten de pinautomaten op dat soort locaties van geld voorzien. Met alle risico’s van dien”, aldus SecurCash-directeur Fred Rensenbrink.

SecurCash voorziet tientallen pinautomaten van ABN AMRO en de ING in Rotterdam van papiergeld. Autovrije gebieden en winkelcentra zijn Rensenbrink ‘een doorn in het oog’. Maandagochtend werd een van zijn geldlopers, een negentienjarige vrouw, in de Koopgoot overvallen en vastgebonden. "Je probeert het risico van het lopen met geld op straat tot een minimum te beperken. Maar in heel Nederland zijn duizenden van dit soort plekken", aldus de directeur.

SecurCash zou het liefst alle pinautomaten bijvullen door een gepantserde wagen voor te rijden en van daaruit het geld over te zetten. Rensenbrink noemt het ‘een gemiste kans’ dat geldtransporteurs niet betrokken worden bij toekomstige bouwplannen van winkelgebieden. “Dan zouden we de aan- en afvoer van contant geld perfect kunnen regelen”, stelt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!