Delhaize passeert Carrefour als grootste

Delhaize heeft in het tweede kwartaal Carrefour van de troon gestoten als grootste supermarktketen van het land. Dat blijkt uit cijfers van het marktonderzoeksbureau AC Nielsen, aldus het Belgische dagblad De Tijd.

Delhaize won van april tot en met juni op jaarbasis 0,31 procentpunt marktaandeel en kwam uit op 25,37 procent. Carrefour zakte 0,37 procentpunt tot 25,19 procent. Uitdager Colruyt ging 0,89 procentpunt vooruit tot 23,67 procent.

Carrefour levert in België al jaren terrein in. Hoewel de groep er via prijsinvesteringen, extra promoties en het schrappen van het merk GB de daling het voorbije kwartaal wat wist te verkleinen, kon ze niet verhinderen dat ze wegzakte naar de tweede plaats.

Vanuit het hoofdkantoor in Parijs kwam al het signaal dat het zo niet verder kan met Carrefour. Er werd zelfs al een nieuwe topman aangesteld die tegen het einde van dit jaar een reddingsplan klaar moet hebben.

Delhaize, dat de voorbije jaren nagenoeg stabiel bleef op een marktaandeel van 25 procent, profiteert de afgelopen tijd van een agressievere communicatie over zijn prijzen en huismerken. Na enkele mindere kwartalen eind 2007, begin 2008 is de groep sinds kort bezig aan een voorzichtig herstel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!