Te weinig vakmensen in supermarkt

Supermarkten hebben te weinig goed opgeleide werknemers in dienst. Dat blijkt uit onderzoek van de Levensmiddelenkrant, waarvoor veertig supermarktondernemers zijn ondervraagd, zo meldt Trouw donderdag.

Supermarkten beschikken over te weinig personeel dat capabel is de steeds complexere organisatie te runnen. De winkels worden groter en zijn langer open, maar het ontbreekt hierbij vaak aan personeel met voldoende kennis van zaken. Volgens Jules van Well, hoofd personeel en opleiding van brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), zit de hele branche verlegen om hoger opgeleide medewerkers met voldoende vakkennis. De branche wil hier iets aan doen met hulp van eigen opleidingen.

Supers hebben het gebrek aan kennis voornamelijk aan hun eigen personeelsbeleid te wijten, vinden de vakbonden. Volgens bestuurder Fedde Monsma van de CNV Dienstenbond zetten supermarkten oudere vakkenvullers en hulpkrachten op straat om ze te vervangen door goedkope krachten van zestien jaar. Het CNV bouwt een dossier op over leeftijdsdiscriminatie in supermarkten.

Een CBL-woordvoerster ontkent dit. Zij stelt dat supermarkten juist nu trachten mensen vast te houden om ze een loopbaan in de branche te laten opbouwen. Toch erkent ook zij dat het verloop groot is en veel jongeren naar de supermarkt komen voor een tijdelijke bijbaan of vakantiewerk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!