Voorraad Oilily terug naar oprichter

Oprichter Willem Olsthoorn heeft de voorraad van het failliete kledingmerk Oilily overgenomen. Hij betaalde 2,8 miljoen euro voor het merk en 1,4 miljoen euro voor de circa 500 duizend stuks kleding, zo blijkt uit het onlangs verschenen faillissementsverslag van de curator.

"Als ik geluk heb, kan ik nog iets aan die voorraad verdienen", stelt Olsthoorn. In het distributiecentrum van TNT fashion in Oldenzaal liggen honderdduizenden kledingstukken van het merk Oilily.

Volgens het faillissementsverslag ging het om een aantal redenen mis met het kleurrijke kindermerk. De Oilily-collecties zouden te ver zijn afgedreven van het oorspronkelijke Oilily-design, zodat klanten van het merk vervreemd raakten. Ook zouden de productiekosten te hoog zijn geweest.

De sterk teruggelopen consumentenbestedingen vanaf begin 2009 gaven het laatste zetje en 31 maart vroeg het bedrijf, dat inmiddels werd gerund door H2 Equity-partner Age Hollander, uitstel van betaling aan. Een week later werd Oilily, dat de laatste drie jaar verlies maakte, failliet verklaard.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!