Boekenclub ECI ook voor niet-leden

Mensen die geen lid zijn van ECI mogen vanaf nu ook boeken kopen in de winkels of via de website. Door ECI ook voor niet-leden open te stellen hoopt het bedrijf meer klanten te trekken. Leden krijgen veertig procent korting op boeken, mits zij vier keer per jaar een aanschaf doen. “Dat is bij wet zo geregeld”, legt directeur Hubert de Koning uit.

ECI, dat in 1967 werd opgericht om meer mensen aan het lezen te krijgen, kwam in december vorig jaar weer in Nederlandse handen. Investeringsgroep Clearwood, die wordt geleid door een groep Nederlandse ondernemers, kocht het bedrijf voor een onbekend bedrag van het Duitse mediaconcern Bertelsmann.

De nieuwe eigenaren proberen ECI een nieuw imago te geven. “We hebben een beetje een oubollig imago, maar na Bol.com zijn we wel vet de nummer twee op internet”, aldus De Koning. Het bedrijf verkocht vorig jaar 4,8 miljoen boeken en twee miljoen cd's en dvd's en behaalde een omzet van 120 miljoen euro.

Het bedrijf kende de afgelopen jaren moeilijke tijden door de opkomst van internet. Steeds meer mensen kochten hun boeken online in plaats van in de winkels van ECI.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!