Home Depot verhoogt verwachting 2009

Home Depot heeft dinsdag de winstverwachting voor 2009 verhoogd, ondanks een winstdaling van 7,2 procent in het tweede kwartaal. De grootste doe-het-zelf-keten ter wereld voorziet nu in 2009 een vlakke tot zeven procent hogere winst per aandeel uit voortgezette activiteiten, terwijl eerder werd uitgegaan van een daling van zeven procent. De verwachting van een omzetdaling van negen procent in 2009 blijft gehandhaafd.

Home Depot zag de nettowinst over het afgelopen kwartaal afnemen tot 1,1 miljard dollar, van 1,2 miljard dollar een jaar geleden. Volgens bestuursvoorzitter Frank Blake blijven de zorgen over de huizenmarkt, de stijgende werkloosheid en de zwakke economie wegen op de consumentenuitgaven. Home Depot heeft volgens Blake wel goed gepresteerd in een neergaande markt en marktaandeel gewonnen.

De omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn nam af met 8,5 procent. In de Verenigde Staten zakte deze zogenoemde identieke omzet met 6,9 procent. De brutomarge steeg tot 33,5 procent van 33,2 procent en het aantal klantentransacties nam toe met 0,3 procent. Het gemiddelde bedrag per transactie daalde echter met 9,3 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!