Nieuwe pinpassen zorgen voor onduidelijkheid

De nieuwe pinpas met zogeheten EMV-chip leidt tot grote onduidelijkheid bij de consument. Bij sommige bedrijven, zoals de tankstations van BP, kunnen klanten al met de nieuwe betaalwijze terecht. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag.

Het plastic kaartje haal je niet meer door een gleuf, maar moet je bovenin het pinapparaat steken. De EMV-chip vervangt de huidige magneetstrip, die criminelen altijd makkelijk konden kopiëren, het zogeheten skimmen.

De consument is echter nog niet ingelicht over de betaalpas met chip. De meeste winkels wachten met de introductie tot het beginsignaal is gegeven voor een grote landelijke campagne van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), waarmee consumenten waarschijnlijk later dit jaar worden voorgelicht over de nieuwe pinmethode.

Het Platform Detailhandel is niet blij met de stap van BP. De detailhandelsorganisatie wil met alle winkeliers naar de EMV-chip toe. “Dan moet je geen verwarring scheppen door nu al te beginnen. Een klant weet nu niet waar hij op welke manier moet afrekenen. Bovendien kost de uitleg aan een consument in de winkel tijd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!