Forse groei voor webwinkel Cosmox

Webwinkel Cosmox, actief in Nederland en België, zag de omzet het afgelopen half jaar flink toenemen. De etailer zag de verkopen van onder meer boeken, cd’s en dvd’s de eerste zes maanden van dit jaar stijgen met tachtig procent ten opzichte van de eerste helft van 2008. Cosmox is eigendom van vijf ondernemers verenigd in investeringsgroep Clearwood.

“We hebben inmiddels een assortiment van meer dan 500 duizend producten op het gebied van boeken, dvd’s, muziek en games die wij verkopen aan 200 duizend klanten. Consumenten zijn in deze economisch onzekere tijd toe aan een voordelig alternatief. Verzendkosten zijn bij mediaproducten al snel tien procent van de kosten, en die betaal je bij ons niet”, aldus Pieter Middendorp, directeur van Cosmox.

De groei van de omzet komt met name uit de verkoop van boeken, maar Cosmox verwacht dat rond de feestdagen met name de verkoop van games behoorlijk zal toenemen. Tot het einde van 2009 verwacht Middendorp de groei zowel in klanten als in omzet vast te kunnen houden: “Wij zullen in de komende tijd nog een aantal veranderingen doorvoeren die Cosmox als internetwinkel nog interessanter maken voor iedereen die leest, luistert, kijkt of van een spelletje spelen houdt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!