Koopkracht loopt komende jaren terug

Bijna alle Nederlanders hebben volgend jaar minder te besteden. Wie momenteel moeite heeft rond te komen, krijgt het volgend jaar nog moeilijker, zo meldt de Telegraaf woensdag.

Ook voor de daaropvolgende jaren moet de consument rekening houden met een portemonnee die sneller leeg is. De klap zal dan naar alle waarschijnlijkheid veel groter zijn dan de daling van 0,25 procent in 2010. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) raadt de consument daarom ook aan voor een buffer te zorgen. Hiermee hopen ze het verwachtte koopkrachtverlies voor de jaren 2011 en verder te kunnen opvangen.

Alleenverdieners met een modaal inkomen en kinderen worden het hardst getroffen. Zij gaan er volgend jaar één tot anderhalf procent op achteruit. Gezinnen met kinderen gaan erop achteruit door bezuinigingen op het kindgebonden budget en de kinderbijslag.

Een groot deel van de consumenten heeft in 2010 enkele euro’s tot tientjes minder te besteden. Dit komt vooral doordat het kabinet diverse belastingen en premies verhoogt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!