AH XL beste in vers

AH XL is dit jaar de sterkste versformule. Dat blijkt uit het Versrapport 2009, dat is samengesteld door onderzoeksbureau GfK en vakblad Foodmagazine. EM-Té en Jan Linders volgen op respectievelijk plaats twee en drie.

Het rapport van vorig jaar werd nog aangevoerd door Albert Heijn. Zowel in brood als in vlees en agf scoort XL hoger dan de Albert Heijn-supermarkten, die nu terug te vinden zijn op plaats vier. Vooral de ruimte voor een breed assortiment bij AH XL wordt beter gewaardeerd. Opvallend is dat de klant een flink hogere waardering heeft voor de kwaliteit/versheid bij XL ten opzichte van de gewone AH.

AH XL is dit jaar niet alleen de beste verswinkel, maar ook in vlees en agf telt de winkel de hoogste score. Emté bezet de tweede plaats (vorig jaar vierde), met sterke scores in vlees en brood. Jan Linders wordt derde dankzij een sterke prestatie in brood (vorig jaar achtste).

Voor het Versrapport heeft een panel van 6000 huishoudens na ruim 8000 winkelbezoeken een waardering uitgesproken over de brood-, vlees- en agf-afdeling van hun supermarkt.

Top-10 Versrapport 2009
1 AH XL 7,37
2 Emté 7,22
3 Jan Linders 7,20
4 AH 7,16
5 Boni 7,15
6 Jumbo 7,14
7 Poiesz 7,09
8 C1000 7,06
9 Deen 7,04
10 Nettorama 7,03

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!