Zeeman schroeft kosten logistiek terug

Textielsuper Zeeman neemt zijn logistiek onder de loep. De discountketen werkt aan een betere beladingsgraad van voertuigen en houdt de planning in het transportsysteem tegen het licht. Zeeman wil zo het aantal kilometers terugbrengen en daarmee besparen op de transportkosten. Dat meldt FashionUnited.nl.

De retailer gebruikt nu nog een systeem voor de planning dat alleen in staat is tot het maken van een grove inschatting van de transportbehoefte. Het nieuwe softwareprogramma voor rit- en routeplanning werkt veel preciezer. Het aantal voertuigen dat zonder lading rijdt kan hierdoor worden verminderd. Ook wordt het eenvoudiger planningen voor bijvoorbeeld bevoorrading aan te passen.

Fabrikant Ortec levert de systemen, die met ingang van februari 2010 operationeel zouden moeten zijn. Zeeman bevoorraadt zijn 1100 vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Luxemburg twee keer per week. Hiermee zijn ruim 10 duizend rolcontainers gemoeid. Van het transport voert Zeeman negentig procent in eigen beheer uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!