Pillen kopen op internet gevaarlijk

Geneesmiddelen kopen via internet is gevaarlijk. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Consumentenbond vrijdag presenteerde.

Vaak zit er veel te weinig werkzame stof in de via internet bestelde medicijnen, in andere middelen zitten gevaarlijke stoffen. Ook loopt de consument grote financiële risico’s, de bond ging zelf bij een bestelling voor tweeduizend euro het schip in.

De Consumentenbond zocht via Google naar geneesmiddelen die vaak via internet worden gekocht, zoals slaap- en kalmeringsmiddelen, Viagra, antidepressiva en afslankmiddelen. Het gaat om zogeheten ‘schaamtemiddelen’; medicijnen waar mensen niet bij de arts of apotheker om durven te vragen. Uiteindelijk deden de onderzoekers 82 bestellingen bij verschillende buitenlandse websites, waarvan er 35 nooit zijn geleverd – of zijn onderschept door de douane.

Ook bleken veel medicijnen niet in orde. Bij een derde van de bestellingen week de hoeveelheid werkzame stof meer dan tien procent af van de benodigde hoeveelheid. In zes gevallen bevatte het medicijn ook stoffen die er niet in behoren te zitten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!