Unilever lijft verzorgingslijn Sara Lee in

Unilever neemt de persoonlijke verzorgingslijn van branchegenoot Sara Lee over. Dat heeft Unilever vrijdag bekend gemaakt. Met de overname is een bedrag gemoeid van 1,275 miljard euro.

De Nederlands-Britse multinational krijgt door de overname onder meer de merken Sanex, Zwitsal, Prodent en Zendium in handen, evenals de wasmiddelen Biotex en Neutral. Ook wordt Unilever eigenaar van Radox, marktleider in badproducten in het Verenigd Koninkrijk en van het in Duitsland leidende Duschdas.

Unilever bezit nu onder meer de merken Axe, Dove en Rexona. Op het gebied van voedsel en wasmiddelen heeft het concern onder meer Becel, Bertolli, Knorr, Omo en Cif in het pakket.

In de overname waarover Unilever en Sara Lee het nu eens zijn, zit een fabriek in Amersfoort waar tandpasta wordt geproduceerd. Ook neemt Unilever een onderzoekscentrum in Den Haag over dat zich met de persoonlijke verzorging bezighoudt.

Sara Lee heeft een Europees hoofdkantoor in Utrecht, maar dat valt volgens de woordvoerster van Unilever waarschijnlijk niet onder de transactie. Over het aantal mensen dat van Sara Lee overgaat naar Unilever willen beide bedrijven voorlopig geen mededelingen doen. De merken die Unilever nu overneemt, genereerden bij Sara Lee het afgelopen boekjaar, dat in juni afliep, een omzet van 750 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam neer op 128 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!