Forse dalingen omzet Nike

De Amerikaanse sportartikelengigant Nike heeft een lastig kwartaal achter de rug. De omzet daalt, al blijft de winst  wel op peil. 

Nike zag de omzet in het afgelopen kwartaal met twaalf procent dalen tot 4,8 miljard dollar. Exclusief wisselkoersverschillen daalden de inkomsten zeven procent. 

Het concern maakte de resultaten van het kwartaal dinsdag na sluiting van de effectenbeurzen in New York bekend. Nike zag in bijna alle regio's de omzet teruglopen. In Midden- en Oost-Europa, waar de economie harde klappen kreeg door de crisis, zakten de inkomsten zelfs met 33 procent in. In West-Europa liep de omzet met achttien procent terug, in Noord-Amerika lag de daling op vijf procent.

De winst van Nike bleef wel gelijk. De nettowinst was 513 miljoen dollar tegen 510 miljoen dollar vorig jaar. Nike verlaagde zijn belastingdruk en wist de kosten flink terug te brengen. Het bedrijf kondigde begin dit jaar een wereldwijde reorganisatie aan. Hierdoor zouden ook 240 arbeidsplaatsen verdwijnen bij het Europese hoofdkantoor in Hilversum.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!