MBO-diploma halen bij McDonalds

Het is sinds afgelopen week mogelijk om bij McDonald's een MBO-diploma te halen. De hamburgerketen is gestart met de zogenaamde 'McDonald's Academy', een eigen opleidingstraject voor medewerkers, zo meldt het AD.

Zolang een personeelslid bij McDonalds werkzaam is, krijgt hij/zij een opleiding die op hun taken is toegespitst. Door naast deze opleiding nog extra vakken te volgen, is het mogelijk een landelijk erkend mbo-diploma te behalen.

"Wij bieden onze medewerkers graag de mogelijkheid het beste uit zichzelf te halen", aldus Marjolein Reijs, directeur P&O bij McDonald's Nederland. "Daarom bieden we al vele jaren een uitgebreid opleidings- en trainingsprogramma aan. We stimuleren talent bijvoorbeeld ook door jaarlijks de McStudiebeurs uit te reiken. Met de McDonald's Academy gaan we weer een stap verder. Daaraan hebben medewerkers niet alleen nu iets, maar ook later in hun carrière. Het is een slimme weg naar een officieel diploma."

Zo’n 250 studenten zijn aan het eerste jaar van de McDonald's Academy begonnen. Zij combineren hun werk met een fastservice-opleiding op mbo-niveau.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!