McDonalds opent deuren in het Louvre

Fastfoodketen McDonalds opent ter ere van dertig jaar McDonalds in Frankrijk een vestiging in het Louvre. Dit tot verbijstering van de Franse belangenvereniging Louvre pour tous. Dit meldt het Financiële Dagblad woensdag.

De haat-liefdeverhouding tussen Frankrijk en de Verenigde Staten wordt weer eens op de proef gesteld. Na vestigingen van Starbucks en Apple is McDonalds volgende maand de derde grote Amerikaanse keten die zich in het Louvre vestigt.

Met de opening van de nieuwe vestiging in het Carrousel du Louvre, een winkelcentrum en expositieruimte pal onder het museum, viert de fastfoodketen het dertigjarig bestaan. Het eerste Franse filiaal opende in 1979 in Straatsburg, acht jaar na het eerste Europese restaurant, in Zaandam.

Direct na de bevestiging van het nieuws maakte de ‘belangenvereniging van bezoekers van het Louvre’, Louvre pour tous, bezwaar. De Galerie, volgens deze belangenvereniging een ‘unieke plek waar cultuur, toerisme, geschiedenis en commercie elkaar ontmoeten’, ging in 1993 open en was bedoeld voor luxeboetiekjes of culturele instellingen.

Louvre pour tous heeft zich maar net neergelegd bij de opening van een Starbucks filiaal, de McDonalds onder de koffie, nu opent het internationale symbool van fast food zelf een keten in het eervolle Louvre. Ook bij kunsthistorici en investeerders deed het nieuws menig wenkbrauw fronsen.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!