Meer omzet Sainsbury’s in tweede kwartaal

De Britse retailer Sainsbury’s heeft in het tweede kwartaal van 2009/10 de omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn met 5,4 procent zien stijgen. Dit is exclusief brandstof. Dit heeft de supermarktketen woensdag bekendgemaakt, aldus RTL Z.

Analisten rekende op een identieke omzetgroei van 5,5 procent. In het eerste kwartaal bedroeg de identieke omzetgroei exclusief brandstof 7,8 procent. De totale omzet groeide in het tweede kwartaal met 3,2 procent.

Afgelopen dinsdag maakte Tesco ook een afnemende identieke omzetgroei bekend. Tesco, de grootste retailer van het Verenigd Koninkrijk, zag de identieke omzet in het afgelopen kwartaal afnemen tot 3,1 procent, ten opzichte van 4,3 procent in het eerste kwartaal.

Justin King, bestuursvoorzitter van Sainsbury’s, meent dat de prestaties van het bedrijf een goede vooruitgang laten zien in de eerste helft van het jaar. King verwacht dat de marktgroei de komende maanden vertraagd zal worden als gevolg van de afnemende inflatie, maar stelt dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor de toekomst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!