Omzet webwinkels richting zes miljard

De omzet van Nederlandse webwinkels was de eerste negen maanden van dit jaar 4,1 miljard euro. De verwachting is dat ze dit jaar eindigen op bijna zes miljard euro. Dit meldt Computer Idee op haar website.

De omzetgroei lag in het eerste halfjaar van 2007 nog op 38 procent. De eerste zes maanden van 2008 lag het groeitempo op bijna 25 procent. Momenteel is de omzet van de eerste drie kwartalen van dit jaar een stijging van twintig procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit marktcijfers van Thuiswinkel.org.

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org verwacht dat de groei voorlopig nog doorzet. "Al zal het op termijn natuurlijk afvlakken." De eerste zes maanden van 2005 was er nog sprake van een groei van 37 procent.
Gemiddeld deed de consument dit jaar nog 3,9 bestellingen. Het gemiddeld besteed bedrag steeg met dertien procent, naar 429 euro.

De grootste groei is terug te vinden in de categorie witgoed. Ook de categorie ‘overig' doet het goed. "Dat is natuurlijk leuk, want dat zijn de kleine webwinkels, de nichemarkt", aldus Wijnand Jongen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!