Rekening voor winkeldieven effectief

Gesnapte winkeldieven opzadelen met een rekening van 151 euro voor de veroorzaakte overlast heeft effect. Na de invoering van deze maatregel in Arnhem is een daling van het aantal winkeldiefstallen te zien. De rekening schrikt volgens de politie dieven af, zo meldde De Gelderlander zaterdag.

Sinds de invoering deze zomer hebben driehonderd Arnhemse winkels zich bij het project aangesloten, zowel kleine zelfstandigen als grootwinkelbedrijven. Vanaf deze week doen zaken in winkelcentrum Kronenburg mee. In november beginnen Ede en Wageningen als eerste plaatsen buiten Arnhem met het project.

Winkelcentrum Presikhaaf beet het spits af. In de eerste helft van dit jaar, voor de invoering, werden zo'n vijftig winkeldieven op heterdaad betrapt. Sinds de invoering zijn twaalf dieven aangehouden.

“Als je de cijfers doorrekent naar het hele jaar, zie je een daling van veertig procent”, zegt projectleider Marcel Lieskamp van de politie. “Vorig jaar pakte de Bijenkorf tijdens de Doldwaze Dagen acht winkeldieven op. Dit jaar was dat er maar één.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!