Elektronische boeken kopen bij Google

Online boekhandel Amazon krijgt er met Google een stevige concurrent bij op de markt voor elektronische boeken. De Amerikaanse internetreus gaat vanaf volgend jaar elektronische boeken verkopen via internet. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op de Frankfurter Buchmesse, een van de grootste en belangrijkste boekenbeurzen ter wereld.

In eerste instantie zal de dienst Google Editions volgens persbureau Associated Press in de eerste helft van 2010 tussen de 600 duizend en 800 duizend boeken aanbieden.Deels gaat het daarbij om boeken waarvan het auteursrecht is verlopen, en deels om werk dat door de rechthebbenden beschikbaar is gesteld. Die boeken zijn niet gratis, maar worden verkocht voor een door de uitgever te bepalen prijs. Google incasseert daarvan 55 procent.

Met het project bindt Google de concurrentie aan met verschillende andere verkopers van elektronische boeken, zoals Amazon. In tegenstelling tot de boeken die Amazon verkoopt voor zijn e-reader Kindle, zijn de boeken die Google aanbiedt straks echter ook te gebruiken op allerlei andere apparaten. Volgens Google zijn de werken te lezen op onder andere computers en mobiele telefoons.

De markt voor elektronische boeken lijkt na jaren kwakkelen eindelijk op stoom te komen. Onlangs maakte Sony bekend in samenwerking met Bol.com op grote schaal e-books te gaan verkopen in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!