Autoverkopen Europa stijgen

In Europa zijn in oktober 11,2 procent meer auto's verkocht. Tegenover een stijging in West-Europa staat een sterke daling in Oost-Europa. Ook in Nederland is sprake van een daling, meldt RTL Z.

In Europa werden vorige maand 11,2 procent meer nieuwe personenauto's geregistreerd dan in oktober vorig jaar. In ons land daalde dat aantal met 14,5 procent naar 35.805 wagens, meldt Acea, de Europese organisatie van autofabrikanten.

In Frankrijk, Duitsland, Spanje, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk was een flinke toename te zien, maar andere landen lieten nog steeds een daling zien en dat geldt vooral voor Oost-Europa.

Volkswagen was het best verkochte merk en de VW Group (Volkwagen, Audi, SEAT en Skoda) behaalde een marktaandeel van 21,2 procent, gevolgd door PSA (Peugeot, Citroen) met 13,3 procent. Het Ford-concern (Ford, Volvo) staat derde met een marktaandeel van 10,2 procent.

Gerekend over de eerste tien maanden van het jaar ligt het aantal nieuw geregistreerde auto's' in Europa met 12,2 miljoen voertuigen vijf procent lager dan een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!