‘Inperking koopzondagen liever in 2011’

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) vindt dat de nieuwe regels voor de koopzondag beter per 1 januari 2011 kunnen ingaan. De gisteren bekendgemaakte werkloosheidscijfers geven daar volgens de minister aanleiding toe.

Ze ziet de aanpassing liever gebeuren nadat eind 2010 het gros van de crisismaatregelen afloopt die het kabinet trof voor deze economisch moeilijke tijden.

Donderdag hield Van der Hoeven de Kamer voor dat ‘elke baan er nu een is’. Ze gaat hierbij af op onderzoek van het Centraal Planbureau, dat stelde dat vooral op korte termijn banen verloren kunnen gaan door de nieuwe regels.

Een Kamermeerderheid, ChristenUnie en SGP voorop, wil meer vaart maken dan de minister en wil dat er snel een einde komt aan onduidelijkheid over de toerismebepaling. Daardoor kan een gemeente nu nog meer dan twaalf koopzondagen per jaar hebben.

Per 1 januari 2010 lukt het niet meer om de nieuwe wet in te voeren, omdat ook de Eerste Kamer er nog over moet oordelen.1 juli 2010 is de eerstvolgende gelegenheid. “Het gaat in elk geval in deze kabinetperiode in. Daar doet de overgangstermijn van een jaar om te wennen aan de nieuwe situatie, niets aan af”, aldus Van der Hoeven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!