Winkeliers rekenen op kwistige Sint

Nederlanders vieren dit jaar als vanouds Sinterklaas en zullen niet inleveren op cadeaus. Dat verwacht de Raad Nederlandse Detailhandel, die rekent op een extra omzet van 450 miljoen euro. In een gemiddelde week boekt de detailhandel een omzet van 1,6 miljard euro.

De extra omzet van 450 miljoen euro is weliswaar minder dan vorig jaar, toch spreekt de raad van een goede Sinterklaas. Uit onderzoek blijkt dat de consumenten juist in het huidige economische klimaat gezelligheid en familietradities nog belangrijker vinden, aldus de raad.

Lego en de Nintendo Wii doen het wederom goed op de verlanglijstjes, maar dit jaar worden ook Hello-Kitty-artikelen, Bakugan-spullen, waveboards en Tech Deck Fingerskateboards veelvuldig gevraagd. Chocoladeletters, marsepein en pepernoten ontbreken ook dit jaar niet. Maar ook is er een trend naar gezonder snoepgoed, zoals suikervrij snoep of versierd fruit.

Opvallend is dat steeds meer volwassenen Sinterklaas vieren, signaleert de raad. Vaak met kleine, grappige cadeautjes. Stichting Speelgoed Nederland meldt dat er ook veel vraag is naar traditionele spellen als Mens erger je niet, Vier op een rij, Rummikub, Dokter Bibber, Doolhof en Monopoly.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!