Duidelijker regels voor koopzondag

De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met het voorstel van minister Van der Hoeven (Economische Zaken) voor duidelijkere regels voor de koopzondag. De Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nu beoordelen.

Het kabinet en een meerderheid van de Kamer willen dat er een einde komt aan het misbruik van de toerismebepaling in de wet. Daardoor hebben gemeenten nu meer dan twaalf keer per jaar een koopzondag zonder dat sprake is van duidelijk toerisme in het gebied.

Met de nieuwe regels zeggen CDA, PvdA, SP, ChristenUnie en SGP ook op te komen voor de kleine ondernemers die nu uit de markt dreigen te worden gedrukt door grootwinkelbedrijven. Die hebben voldoende personeel om elke zondag open te gaan, in tegenstelling tot de eenmanszaken.

Afhankelijk van de vaart die de Eerste Kamer maakt met de behandeling van dit voorstel, denkt de Tweede Kamer dat de nieuwe wet per 1 juli 2010 kan ingaan. Er volgt wel een overgangstermijn van een jaar om gemeenten en bedrijven te laten wennen aan de nieuwe situatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!