Failliete webwinkels blijven soms online

Webwinkels die hun faillissement hebben aangevraagd blijven soms toch online actief, waardoor consumenten het risico lopen kun geld kwijt raken. De brancheorganisatie voor computerwinkels NLCW heeft het college van rechters-commissarissen gevraagd te voorkomen dat webwinkels na een faillissement nog online actief kunnen zijn. Dat zou de taak van de curator moeten zijn.

NLCW trekt aan de bel na twee recente gevallen waarbij het nog mogelijk was producten te kopen nadat de webwinkel failliet was. Zo accepteerde Update Computers begin november nog betalingen, terwijl het bedrijf achter de site al weken eerder failliet was verklaard. Pas nadat NLCW aan de bel trok, werd de site van Update Computers aangepast. Betalingen die na het faillissement zijn gedaan, worden geretourneerd als kopers contact opnemen, staat nu op de site.

Een andere webwinkelier, LMComputers, ging op 10 november failliet, maar 'verkocht' tot vrijdag computers en andere hardware. De site is inmiddels offline.

De NLCW verwijten de curatoren in beide gevallen dat ze de website van een failliete winkel in de lucht houden alsof de winkel nog bestaat. Daardoor riskeren consumenten dat hun geld in de failliete boedel verdwijnt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!